woensdag 9 maart 2016

Vervolg voorjaars reis. Deel 2.

Woensdag 9 Maart 2016 staan nu in Palomar op Cp.

Het eerste deel van de reis op zaterdag ging goed, in Luxemburg op camperplaats Fuusekaul middag eten gedaan. Daarna door naar bugneville, onderweg regen, hagel en natte sneeuw.

Op de camperplaats een mooi plekje kunnen pakken, en met Joey een wandeling aan aan het meer gedaan. Plaats was erg leuk en vooral rustig, niemand geweest voor het innen van het stageld € 3,50.

Zondag 6 maart doorgereden naar een mooie plek in het massief de Chartreusse, deze was aan de voet van een ski piste, was erg mooi en heerlijk zonnetje. Maar de plaats was de parkeerplaats van de ski lift, dus mooi sneeuwvrij maar een modderpoel. Dus toch maar verder gereden richting Grenoble om andere andereplek te nemen.
Prachtige rit door het massief de Chartreusse tot bij de col De Porte, hier bij het omhoog rijden overvallen door heftige sneeuwval. Dus stapvoets omhoog ( winterbanden thuis aan de muur in de schuur) tot niet meer kon, sneeuwkettingen omgelegd en verder gekropen, boven op de col op parkeerplaats naast de weg de boel stilgezet. Het bleef de hele nacht zwaar sneeuwen, een aantal jeugdige automobilisten waren aan het rally rijden op de weg, tot er een in de berm tot stilstand kwam. Door een maatje eruit getrokken, en vervolgens gewoon doorgaan met jakkeren.
Wij hebben op deze plek toch kunnen slapen.

Maandag 7 maart, rond 4 uur begon de schuifploeg om onze camper de weg weer vrij te maken, nog ontbijtje naar binnen gewerkt, en toen langzaam met de kettingen om naar beneden gegaan. Na ongeveer 5 kilometer was de weg weer sneeuwvrij, dus kettingen afgedaan en weer normaal verder gereden. Met een gerust gevoel verder getrokken naar st Piere sur Mer aan de kust, hier aan een stang gestaan en even de indrukken van gisteren verwerkt.
S'morgens nog wandeling naar het strand gemaakt, en de camperplek met bankpas afgerekend € 5 voor een overnachting is niet te veel, maar behalve staplaats is er ook niets.

Dinsdag 8 maart, volgens plan via Perpinan naar Portbou de grens met Spanje over steken, vervolgens via het schiereiland naar Cadaques en dan door naar Rosés om hier te overnachten, een schitterende weg door de pijnboombossen aan de ene kant en de zee aan de andere kant van de weg.
Onderweg moesten wij regelmatig aan brandweerauto laten passeren, na ongeveer 20 kilometer en een uur op deze weg, mochten we niet verder rijden, er was aan de Spaanse kant een forse bosbrand, dus omdraaien en de rit terug naar Portbou en via een omweg naar Cadaques. Hier aangekomen een parkeerplaats voor autobussen gevonden, camper geparkeerd en wij gaan lopen naar het huis van de schilder Salvatore Dali, op weg hier naar toe een grote parkeerplaats met een aantal Campers gezien, dus camper opgehaald en plekje voor de nacht gepakt. Na het eten ging ik het vuilnis wegbrengen naar grote container, bij het terug lopen vond ik de voorzijde van de camper vreemd, het gele ding midden op de bumper was weg. Bij controle was de bevestiging van de kentekenplaat kapot gemaakt en de plaat was weg.

Woensdag 9 maart, eerst 2 uur bij politie geweest om met gebrekkig Engels en foto's de situatie uitgelegd en een proces verbaal op te maken.  Volgens de agent zou het vast niet om iemand gaan die een souveniertje uit Holland wilde hebben. Hij vond het wel raar dat er maar een plaat weg was, ik gaf aan de bevestiging achter moeilijker te kraken was. Vervolgen adviseerde hij om de plaat achter naar voren te plaatsen en vervolgens maar de vakantie af te maken.
Vandaag verder de ruïnes van Emporia bezocht en door gereden naar Palamos.

Volgende keer betere meldingen en ga ik proberen er plaatjes bij te zetten.

SjaWi