zondag 13 maart 2016



Donderdag 10 maart, konden pas om 10.30 de camping verlaten omdat het kantoor in het laag seizoen niet de hele dag bezet is. Na de verplichte zaken ( zoals toilet legen en water aftappen) op weg gegaan voor een mooie rit de bergen in richting CP in navarcles. Onderweg in een Carefour een mooi stuk geel schuimrubber gevonden en met zwarte viltstift de cijfers en letters erop gezet. Vervolgens het geheel in een plastic mapje, waterdicht in de lege nummerplaat houder geplakt. In Navarcles een mooie.plek voor 8 Campers gevonden, er waren al twee Fransen die op de weg naar huis waren. S'avonds het stadje ingelopen om wat te bezichtigen, helaas het was een uitgestorven geheel. Op weg terug naar de camper toch nog een bakkertje gezien, handig voor morgen vroeg.
Het bleek nogmaals een koude nacht te worden, dus kacheltje zachtjes laten draaien.

Vrijdag 11 maart, na lekkere croissant van het bakkertje vertrokken richting het klooster van Montserrat, eerst ingang voorbij gereden ( leek op toegang van luxe resort ). Vervolgens onderweg gedraaid en terug deze ingang in gegaan. Grote slagboom en voldoende parkeer gelegenheid, kaartje voor parkeren € 6,50 viel dus mee. Na een bezoek bij de informatie een plattegrond en wat verdere informatie gekregen. Als eerste de basiliek in, want de zwarte Madonna is maar tot 10.30 uur te bezichtigen, het leek wel of iedereen dit wist, in de rij en niet mopperen dat menig gelovige een heel verhaal tegen het beeld stond te vertellen. Toen wij aan de beurt waren begreep ik wel dat hieriets speciaals was. Het was echt een schitterend beeld mek kindje op schoot en in een mooi gewaad. Vervolgens in de kapel van de Madonna nog even gezeten, en in de gang heeft Wilma nog een kaarsje gebrand voor iedereen. ( alle apart was toch wel in de papieren gelopen).
Verder het complex bezocht en met de tandradbaan naar de top van de berg gegaan, ( retourtje genomen) boven op de berg de plattegrond erbij gepakt en de route gaan lopen met de mooiste uitzichten en de speciale punten. Al lopend leek ons richting gevoel niet optimaal, wij misten toch wat onderdelen van de voettocht, al met al stonden wij weer beneden bij de tandrad baan. Mooie maar pittige wandeling. Bij uitrijden de parkeerkaarten in de machine gedaan om de parkeerkaarten te betalen. OEI-OEI daar wilde de automaat €52,50 van ons hebben omdat hij vondt dat wij een bus waren. Ik op hoge poten een parkeerwacht gezocht en het probleem voor gelegd, nou mooi dat ie geen Engels, Duits, Frans of ook maar een woord Nederlands sprak. Met handen en voeten getracht te praten met hem, nada gelukt. Gelukkig kwam er een vrouwelijke parkeerwacht en deze begreep het probleem, gewoon bij de uitgang naar het hokje gaan en alles komt goed. Inderdaad zij had gelijk.

Vervolgens naar een nieuwe CP in het plaatsje La colonia Guell gereden, hier naast het voetbalstadion de camper neer gezet en vervolgens bij de locale VVV een brochure en kaartjes voor de crypte van Gaudi gehaald, deze architect. Bestond volgens mij uit allerlij kronkels, in het hele bouw werk zit niet een rechte steen, maar alles is zo harmonieus en doordacht dit kan alleen een genie bedenken. Na deze bezichtiging het dorpje ingegaan en genoten van de mooie gebouwen en de reinheid van dit dorp. Op het grote plein stonden een tafel en twee stoelen in het zonnetje ons te roepen, dus neer gestreken en maar sevesa besteld, deze waren verdomd lekker dus nog maar twee laten brengen. Daarna vrolijk naar de camper en rondje met Joey gedaan, hapje klaargemaakt en S'avonds de voice kids bekeken. Op tijd mandje in want morgen met trein naar Barcelona.

Zaterdag 12 maart, de eerste hindernis was het kaartje voor de trein, het station was niet bemand dus automaat, dit betekent vaak dat het niet automatisch gaat, even puzzelen en met de talen knop spelen bracht voldoende duidelijkheid, kaartjes gekocht €3 pp tot midden in Barcelona, hier uitgestapt en naar de uitgang gegaan. Als eerste wat je opvalt is de enorme drukte op dit plein, er staan rijen mensen voor de ingang van een museum, vervolgens is er ook nog de start en de finish van een marathon, wij getracht een sight seeing bus te nemen, had je gedacht, de eerste was zondag om 9.30 beschikbaar.  Kort crisis overleg, dan maar plattegrond en de benenwagen, als eerste het verste doel de Sagrade Familia van Gaudi, en om er een kaarsje voor DaniĆ«l te gaan opsteken ( het was immers zijn verjaardag vandaag). Na een flink uurtje wandelen hier aangekomen, in de mensen menigte opgeslokt en van de kathedraal in zijn onvoltooide glorie staan te genieten. Wat een bouwwerk en nog zoveel te doen.van hieruit richting oude stadskern gelopen en door een aantal parken tot vlakbij de haven aangekomen een vriendelijk tafeltje met twee stoeltjes gevonden en hier een heerlijke pizza met drankje genomen. Na een korte rust verder richting Ramblas ( de flaneer boulevard van Barcelona) nog even een ijsje voor de dorst genomen en langzaam weerbaar het station lopen. Hier aangekomen was het kopen van de kaartjes een peuleschil en wij naar het perron, de trein stond ons al op te wachten. De tijd in de trein was een weldaad voor onze moeie voeten. Terug bij de camper nog wandeling met Joey gemaakt en potje voetbal gekeken. Op tijd naar bed en morgen verder naar het zuiden.

Verder bericht volgt na beschikbaarheid WiFi.