maandag 11 april 2016

Maandag 11 april Alhambra dag.

Maandag 11 april.

S'morgens op tijd eruit brood gehaald en klaar gemaakt om mee te nemen naar het Alhambra, ( je bent ten slotte hollander, en neemt mee wat je hebt) waren dankzij gedeelde taxi op tijd bij de ticket office. Hier de controlle van creditcard en identiteitsbewijs voor definitieve kaart afgifte.

Met onze taxi deelgenoten op weg naar het paleis.
Vanaf de wachtplaats een uitzicht op hel Alcazaba van het complex.
Na het controleren van de rugtassen mochten wij naar binnen.


Het was gelukkig nog erg rustig en wij hoefden niet als gekken te rennen voor de tijd dat voor ons bezoek gereserveerd was.
Het stucwerk van de muren is uitgewerkt met allemaal
figuren en  Koran teksten.

Dit is een detail opname van een steunpilaar, let op het uitgewerkte stucwerk en de naar boven gemaakte uitstulpingen.


Hier staan wij bij de ingang van het tweede gedeelte van het paleis. De bogen en pilaren zijn van een grote schoonheid en kunst nijverheid voorzien van relieffen en figuren dat het lijkt of alles machinaal gemaakt is.


Elk deel van dit paleis schreeuwt om aandacht, en laat zijn schoonheid zonder schroom op je neerdalen.

 Dit is een klein stukje van de hele wand.
Hier nogmaals een detail opname van een stukje plafond.
Een van de nissen in het plafond, elk detail is met zo'n vakmanschap gemaakt.
Hier een buiten stukje waar een waterpartij een speels element opleverde.

Voorlopig een eerste indruk van het Alhambra.

Grtjs SjaWi


Zondag 10 aprilapril. 2e deel.

zondag 10 april

Vanuit het stadje Motril naar de camping in La Zubia, onderweg na het wisselen van het wiel nog aan het strand een broodje genuttigd. Was te vroeg in de middag om hier te blijven. Maar een uitstekend plekje om er van de zon en de zee te genieten.

Het was een schitterend strand, eerst wat kiezels maar dan mooi zwart fijn zand.
Ook mamma vond het shit dat we door gingen naar Granada. 
Uiteindelijk zouden wij morgen het Alhambra gaan bezoeken.

P.S.   Ze is niet zo boos als het lijkt, wilde gewoon niet op de foto.

Na een mooie rit met de nieuwe band over de Autovia  mediterano kwamen wij aan op de camping Reina Isabella in La Zubia, Hier gelijk de kaartjes voor morgen geregeld en brood besteld.
Volgens de camping man was het beste om naar het Alhambra te gaan per taxi, deze koste € 10,00 en je stond bij het goede ticket office voor de officiĆ«le kaartjes. Er waren alleen nog kaartjes voor het Nazrieden palace om 9.30 uur beschikbaar op maandag. 
In geval wij met de bus gingen zouden wij om 7.30 uur de bus moeten nemen en dan in de stad overstappen op de bus naar het Alhambra, kosten € 9,00. Dus taxi ging het worden. 
Wilma is gelijk met de wasmachine aan de slag gegaan, beddengoed weer lekker fris en de rest van de was weer in de kast.



Camper op de plaats gezet en welverdiend biertje gepakt. Nog lekker in de zon kunnen zitten en de dag belevenissen doorgenomen. S'avonds nog een paar dagen blog gemaakt en op tijd onder de wol


Ik moest s'morgens om 8 uur brood afhalen en gelijk zou hij de taxi bellen, hij kreeg er geen te 
pakken. Op dat moment stond er een Hollandse jongeman achter mij die vloeiend Spaans sprak en stelde voor om zijn taxi te delen. Dus probleem opgelost elk € 5,00 en ook op de juiste plek.
  


Vandaag maandag 11 april naar het Alanambrs geweest, ongeveer 100 foto's geschoten, als selectie gereed is en ik,weer WiFi heb volgt verslag.

Grtjs en tot de volgende blog 
Sjawi