zondag 3 april 2016

Dinsdag 29 maart tot Zondag 3 April.

Zondag 3 April.

Op dinsdag 29 maart vertrokken zonder onze hond, hij is in goede handen en bij terugkomst zullen wij hem ophalen. Ook onze eerste hond de Engelse cocker Cindy is destijds bij het zelfde crematorium geweest. De as hebben wij nog in een urn op de schoorsteenmantel, na terugkeer zullen wij de as van beide in het bos op hun favoriete wandeling in het bos uitstrooien. En met deze wandeling trachten een waardig slot aan de honden te geven.

De eerste overnachting hebben wij in Boulogne sur Mer gedaan, ook net als het afgelopen weekend maar samen ( zoals wij met Joey gedaan zouden hebben ) na het avondeten een wandeling naar de stad gemaakt. Op de terugweg noch nat van de regen geworden, en bij terugkeer in de camper geen uitbundige groet van de hond. Ook s'nachts en s'morgens geen beweging en gesnurk van Joey, zal moeten wennen en vooral slijten.

Woensdag 30 maart.

Vanuit Boulogne sur Mer vertrokken naar Agon-coutainville, hier op de camperplaats overnacht.
De hele dag beetje druilerig weer onderweg en getracht om zo normaal mogelijk van de rit te
genieten. Dit omdat wij wisten dat vandaag Joey individueel gecremeerd zij worden, nogmaals paar tranen gelaten.

Donderdag 31 maart.

Verder gegaan op zoek naar de zon, in Soubise mooie camperplaats gevonden. Het dorpje stelde niet veel voor. Camperplek inclusief stroom en water €8,00 in parkeermeter te betalen. Wij hadden gelukkig nog plekje in de rij, dit omdat er enkele Franse Campers deze plaats als camping gebruiken. Wat wil je als je gauw tevreden bent !!



Achter de camperplaats was een mooie wandeling rond een meertje en naar de delta van de Garonne, S'avonds was het hoog water en kwam er een coaster vanuit de haven langsvaren de zee op. Was
toch een raar gezicht zo'n groot schip vlak achter de camper langs te zien gaan.




Vrijdag 1 april,

Geen grappen of grollen uitgehaald of gekregen, vie Bordaux richting Pau en de Spaanse grens over,
het weer begon gelukkig al te beteren. Vanwege de hogere dieselprijzen in Frankrijk tanken uitgesteld
tot in Spanje, verschil zo'n 8 tot 12 cent per liter maakt bij gemiddeld 80 liter toch wat uit. Maar de eerste pomp mocht toch wel komen vond ik. Uiteindelijk na reeds lang het lampje in het dashboard de gelegenheid tot branden te hebben geboden verscheen op de route een Repsol pomp, er gingen 84
liter in de 90 liter tank. Dus opgelucht richting Jaca, hier waren wij twee jaar geleden ook al geweest. Op deze trip hebben wij hier de waaiertjes en de castagnetten voor de kleinkinderen gekocht. Tevens voor Daisy een Spaans jurkje gevonden. Voor het eten nog even de stad ingelopen en gekeken of er een leuk restaurantje was, bleef bij een servessa in een kroegje. In de camper de voorraadkast ingedoken en gezien de toch wat lage temperatuur zuurkool met Hema worst gegeten. Verder rustige nacht op de CP gehad, maar zoals zo vaak alle plekken bezet.





Op dit tableau is de hoogte boven de zeespiegel
van de stad aangegeven.












In Jaca hebben wij deze keer de kathedraal bezocht, ( vorige keer waren er restauratie werkzaamheden bij de ingang) van buiten is het een eenvoudig bouwwerk. Maar binnen zijn er een paar prachtige altaren en kunstwerken.








Prachtig preek gestoelte. In het midden van de kerk, het
Hoofd altaar was zoals bij zovele kerken in Spanje aan Maria
gewijd.      



Vanui Jaca hebben wij nog een mooi klooster bezocht, dit klooster van Juan de la Peña bestaat uit twee delen, het eerste en oudste klooster is gebouwd onder een overhangende rots, de eerste stenen zijn in 920 na christus gelegd ( was ook wel te zien, beetje broddelwerk) , het nieuwe klooster is groter en op een zonniger plek gebouwd, de foto's en beschrijving doe ik in de volgende blog. 
Voor nu groetjes aan alle en tot de volgende blog.

Sjaak en Wilma.