zaterdag 26 maart 2016

Maandag 21 tot Zaterdag 26 maart.


Maandag  21 maart.

Vanuit Crevilente  ( camping Laspalmeras ) verder naar het zuiden gereden, vandaag nog naar Elx geweest en daar de palmentuin bezocht. Hier staan vele soorten palmen en cactussen van 5 tot 150 jaar oud. Tevens is er een bijzondere palmboom, deze heeft op de enkele stam 8 uitlopers die hij moet voeden. Er is een stevige constructie nodig om hem overeind te houden, maar ja hij doet het nog steeds.


Tevens de uitleg, welke op een tegel was afgebeeld erbij gedaan .



Dit is maar een klein deel van de cactusgroep,
Het geheel is in een prachtig park met hoogte verschillen en waterpartijen.

In de middag begon het te regenen, dus hard
terug gelopen naar de camper, deze moesten wij
op een flinke afstand van de palmentuin
parkeren. Dus beetje als verzopen katten verder
op pad naar het zuiden.




Van hieruit naar Cabo del Palos, hele dag verder in de regen gereden, vlak bij de camperplek nog getankt voor € 0,92 per liter, lekker meevallertje op deze prut dag. Op de CP van Cabo del Palos stonden al een paar Campers, dus lekker aangeschoven en een onstuimige nacht ( storm vanaf zee ) tegemoet gegaan. Gelukkig ging s'nachts de wind liggen en stopte her met regenen.


 Aan de kruinen van de palmen is te zien dat het er nogal ruig toeging.




S'morgens nog naar de vuurtoren geweest, en van het uitzicht genoten.
Onze trouwe viervoeter is niet in goede doen, dus wat extra aandacht en goede zorg voor hem gedaan.




















Dinsdag 22 maart

Door naar het zuiden naar een CP in het plaatsje Lorca vlak bij Aguilas
aan de kust, nu komen de heerlijke plekjes, vrij staan met een geweldig uitzicht over zee. Heerlijk rustig en genieten van het mooie weer, was het plan.



 

Op dit plekje hadden wij een paar dagen  willen blijven, het weer was heerlijk, en de wind was gaan liggen.

In de afgelopen dagen ging het met Joey steeds slechter zelfs na een korte wandeling was hij bekaf en  ging het niet goed.  

S'middags na een korte wandeling moest ik hem terugdragen naar de camper. Hij struikelde over stenen en had totaal geen fut meer. De laatste dagen sliep hij 23 uur per dag en kwam alleen voor het uitlaten in de benen, zelfs de camper in en uit moesten wij hem tillen. Zijn favoriete plek bij het rijden, bij Wilma op schoot ging niet meer. Het was een zielig hoopje hond geworden.


 Op dat moment hebben wij de moeilijke beslissing moeten nemen en het belang van onze Joey voor ons eigen belang te zetten. 
Het ging de laatste dagen met rasse schreden slechter met Joey, dus alles inpakken en terug naar huis, dit hield in dat we minimaal voor het weekend thuis en bij de dierenarts moesten zijn. 
De navigatie op snelste en rapste weg naar huis geprogrammeerd, riemen strak gezet en op naar huis. 
Eerste overnachting kwamen wij op een plaats uit waar wij reeds eerder waren ( Javalance ) hier geslapen, toilet geleegd en de volgende ochtend door naar Pamiers ( net onder Toulouse) hier nog een korte wandeling met Joey gedaan, maar alles was teveel voor hem. Volgende dag (vrijdag ) door via de nodige peages  en midden door Parijs naar huis 8.30 gaan rijden en om 01.30 thuis aangekomen. 

Zaterdag 26 maart.

S'morgens afspraak bij dierenarts gemaakt, om 10.30 uur een spoed plekje gekregen en na een lang en grondig overleg, hebben wij Joey om 11.15 uur zijn wel verdiende rust kunnen geven. 
Het zal moeilijk worden, maar de mooie momenten met hem zullen wij altijd in onze gedachten blijven meedragen. Bedankt gabber !! 
Na het weekeinde diverse zaken regelen, crematie af melden bij gemeente, nieuw kenteken halen voor de camper. 

En dan woensdag 30 maart weg uit dit lege huis en samen het verdriet verwerken, zullen richting zuid Frankrijk of noord Spanje gaan. 

Ik ga ervan uit dat ik dan toch de blog weer ga voortzetten ( al is het maar om verdriet te verwerken) had liever nog over Joey geschreven en foto's bij gevoegd.

Grtjs Sjaak en Wilma.