donderdag 7 april 2016

Dinsdag 4 tot Donderdag 7 april



Dinsdag 5 april.

Reis zuidwaarts weer opgepakt. Vanuit Abla richting San Jose vertrokken. Onderweg in Nijar het dorpje bezocht. In een lokaal winkeltje welke aardewerk uit de regio verkocht een buiten asbak voor de rokers onder de overkapping en een schaaltje gekocht.
Er was weer eens teveel te kiezen voor Wilma.






Capucino met croissant met suiker.
Na deze inkopen nog verder het dorpje een lekker bakkie met croissant gedaan. Naast een
tweede winkel met allerlei gevlochten producten van een sterke gras soort uit de regio.




Na de koffie toch maar effe kijken, er waren
manden, kleden,lopertjes en meer van dit spul.
In een anderdeel van de winkel allerlei
vloerkleden, ook een passende voor onder de tafel in het buitenhok, deze meegenomen, zal vast mooi staan.


Pappa heeft zijn eigen brandy gevonden 2 veteranen op een bankje.
Daarna nog verder het dorp in gegaan en naar de kathedraal gelopen, onderweg nog lokale olijfolie
extra virgin gekocht.

De oude kathedraal midden in het dorp.





















In deze kerk een kaarsje opgestoken vanwege de sterfdag van mijn moeder in 2003, gelijk nog eentje voor alle kennissen en vrienden.

Hierna de camper weer opgezocht en onderweg in een wat grotere stad nog wat inkopen gedaan. Tabernas is een stad bekend om de woeste omgeving. In de desuerto de tabernas zijn
verschillende cowboyfilms opgenomen.
À fist full of dollars, The good the bad and the Ugli. Ook Lawrence of Arabia is hier opgenomen.


De toegangsprijs was € 22,50 pp, vonden wij het geheel niet waard, dus verder gereden naar andere locatie.



Verderop waren de echte sets van de buiten opnames, hier nog wat plaatjes gemaakt en verder door via landelijke wegen naar San José aan de kust in het nationale park Gabo de Gata. In deze omgeving bestaat de oppervlakte bijn alleen uit broeikassen waar tomaten paprika's en meer van dit spul gekweekt worden. Eerlijk gezegd het is meer plastic wat bruin/geel is geworden dan de glazen kassen zoals wij gewend zijn.
In het dorpje is er een grote grindvlakte waar Campers voor de nacht gedoogd worden.


Hebben in het stadje een fijne strandwandeling kunnen maken, en aansluitend wat vocht kunnen innemen op een terrasje .
















Het dorp ligt schitterend tegen de bergwand en het strand is super, breed en mooi zand.

Later toch maar weer terug naar het terrasje en een heerlijke pizza besteld, benen waren te moe om achter het fornuis te staan.



Vandaag donderdag 7 april mijn schoonzus Jolande gefeliciteerd met haar verjaardag, kunnen niet samen een glaasje drinken, zij zitten momenteel in zuid Frankrijk en wij in de buurt van Almería zuid Spanje. Zal dus een toast op afstand worden. 
Maar niet getreurd wijntje en borreltje gaan er vanzelf in. 

Grtjs en tot de volgende pagina. 
SjaWi 


Maandag 4 April.

maandag 4 April.
Op de camping waren wij de enigste campinggasten.

We hebben beddengoed weer lekker kunnen verschonen. En de oude heerlijk in de wasmachine kunnen wassen, en deze weer fris in de kast kunnen leggen voor volgende verschoning.



Het weekend op de Camping in Panzano gestaan, zaterdag was mooi zonnig weer lekker buiten gezeten. Nog wandeling naar het dorp gemaakt en verder rust gehouden.
Er was veel motor en autosport op tv dus pappa heeft zich vermaakt.
Wilma haar boek uitgelezen en nieuw boek begonnen. Zondag wisselvallig weer en lekker niks gedaan. Het restaurant zat de hele dag vol met Spaanse families die de hele dag hier aanwezig waren, kinderen waren aan het buiten spelen en ouders de hele dag van alles naar binnen aan het werken.
Het leek wel of dit het enigste restaurant in de omgeving was.

Wij S'avonds een plat de diaz genomen bestond uit vooraf asperges met ham, daarna steak met friet en een of andere groente afgesloten met blok ijs en espresso geheel afgerond met fles koude rode wijn. Totaal bedrag € 32,00.
Op de camping nog even toilet geleegd en water bijgevuld. Er waren twee tappunten, bij de eerste kon ik niet goed bijkomen en er was geen hendel op de kraan, dus naar de tweede slang gereden, hier kon ik de tank goed vullen.

Verder getrokken naar het zuiden, Amanda van RTL4 had gezegd dat het in het zuiden wel 22 tot 24 graden zou gaan worden. Dus op naar deze waardes, onderweg veel wisselend weer regen dan weer droog uiteindelijk in Puerto Lapice geëindigd. Onderweg een minder prettige ontdekking geproefd, ons water voor de thee en koffie maar ook wassen en tanden poetsen smaakte totaal niet, na veel geproefd en denken vermoedelijk hebben wij geen drinkwater maar grondwater getapt. De planten
zullen het hier best op doen, maar wij absoluut niet. S'nachts de tank leeg laten lopen en alles met vers water doorgespoeld ( eerst geproefd voor het tappen ) en op hoop van zegen verder, helaas zit er momenteel 6 april nog steeds een smaakje aan het water.

De nattigheid was niet uit mijn tank maar de regen van deze dag !
De bekende molens waar don Quichottte tegen ging vechten bij dag


S'avonds werden zij verlicht, toen het droog was nog even buiten geweest.


















Vroeg in de avond werd het langzaam droog, de camperplaats liep langzaam vol maar wij waren de enigste met gele nummerplaten. Veel Franse en Spaanse buren. Al met al op de overvolle vuilnisbak na een prettige plek.























Dinsdag 4 april.

S'morgens vertrokken met miezerigweer, de ruitenwissers kregen vandaag geen rust. Mooie rit via de kleinere wegen richting Abla , moesten door een deel van de siera nevada bergjes. Prachtig en stil, mooie ruige landschappen. Halverwege nog gestopt en sinasappeltje gegeten.  Daarna verder naar de
top en door naar Alba. Op gegeven moment kregen de ruitenwissers het zicht niet helder meer.


Zaten wij alweer letterlijk en figuurlijk in de wolken.




Boven aangekomen kwam ons een groep motorrijders tegemoet, die met de vooruitzichten en de nevel wolken toch maar terugreden naar de kant waar zij vandaan kwamen. 


Zijn vervolgens verder gereden naar de camperplaats in Abla, in dit stadje zijn twee plaatsen de eerste is aan de doorgaande weg dus laten liggen, verder door bij de sportvelden mooie rustige plek helemaal voor ons alleen.

                                               

De hele rit was een klein beetje dejavu met het massief Chartreuse, alleen nu geen sneeuwkettingen nodig. Eenmaal aan de afdaling begonnen werd het zicht steeds beter en kregen de wissers het zicht weer op normaal.
De weg bleef verder smal maar met goed asfalt naar beneden gaan, net als bij het naar boven gaan was er redelijk wat werk voor pappa met al die bochten en hoogte wisselingen.






De camperplaats was keurig geasfalteerd en heel rustig.

Hier nogmaals naar Amanda geluisterd , volgens haar moest het goed komen.




Heerlijke rustige nacht gehad en de route voor morgen woensdag 5 april uit gestippeld.
Het missen van de dagelijkse loopjes met Joey blijft nadrukkelijk aanwezig.
Vooral S'avonds na het eten en voor het slapen ( saai hoor).

Bij het volgende WiFi punt de rest van deze week.

Grtjs