zaterdag 19 maart 2016


Donderdag 17 maart.

Hebben de afgelopen dagen nogal wat moeite moeten doen om de gas voorraad op peil te houden, voor vertrek had ik nog een tweede gasdamptank gemonteerd en de beide flessen met een speciale verbinding gekoppeld. Tevens een buiten vulpunt gemonteerd zodat de klep voor de gasflessen niet steeds open hoeft om bij het vullen. Bij de eerste keer dat wij moesten vullen bleek dat in Spanje en Portugal een andere aansluiting gebruikt word. Dus moesten wij op zoek naar een adapter voor de gaspompen die hier gebruikt worden. Bij een benzinepomp was een chauffeur gasflessen aan het lossen, ik hem gevraagd waar of een adapter te koop was. Hij gaf ons het adres van een Repsol verkooppunt in Gandia, dit bleek midden in het centrum van deze stad te zijn. Waar laat je de camper? Op zo'n moment, hee groot busstation recht vooruit, dus oprijden en net of het zo hoort camper geparkeerd, Wilma als wachtpost achtergelaten en ik naar de Repsol shop. Deze hadden heel veel maar niks voor het vullen van auto installaties, dus onverrichter zaken weer de binnenstad door en verder met de reis.
Uiteindelijk een beetje sjofele garage gezien, bleek dat deze motoren reviseerden maar niks voor Lpg hadden, een van de medewerkers zei in drie talen (Spaans,Frans,Engels) dat in het volgende dorp ergens bij een benzinepomp en een rotonde een lpg inbouwstation was, hij schreef Fraiter op een briefje. Beetje ontmoedigd toch maar weer zo goed als mogelijk de uitgelegde weg afgelegd en zowaar het adres gevonden. Eerste deel opgelost, nu weer uitleggen wat wij nodig hadden, met handen en voeten tot aanwijzen bij de camper kreeg hij toch een idee wat ik bedoelde, hij pakte een Spaanse adapter maar deze had een 1/4" draad aansluiting en wij 3/8" dus nieuw probleem, een overgang was nodig, hij had een bekende die een draaibank had en het verloop zou kunnen maken.
Probleem werd dus steeds kleiner, volgende dag om 13 uur zou hij de constructie gereed hebben en konden wij deze afhalen. € 50 armer maar adapter rijker konden wij verder op reis, en bij de eerste gaspomp de boel weer opgevuld, het werkte voortreffelijk.
Daarna een mooie rit gemaakt naar een klein dorpje landinwaarts, in Jalance op de CP de boel neer gezet, leek wel of we in Engeland waren er stonden 3 Campers met GB op het kenteken, later kwam er nog een Spanjool bij staan. Nog even in het café naast de CP een biertje gepakt, kregen er bordje pelpinda's bij dus lekker knabbelen.
Later nog het dorpje ingeweest en de kasteel ruïne bekeken, verder goed geslapen en volgende dag
Vrijdag 18 maart, verder richting Calp, hier liep het niet naar wens, alle campings en camperplaatsen vol, de reden was dat de Spanjaarden vanaf vandaag 2 weken vakantie hebben, dus veel plaatsen gereserveerd door hen. Wij hebben de nacht in een brede straat vlak naast het politiebureau door gebracht, er werd steeds door de politie gesurveilleerd en alles was goed. Kon ook niet anders want in de omliggende straten stonden ongeveer 25 Campers om te overnachten.



Zaterdag 19 maart, eerst naar de markt die op de straten waar geen Campers stonden werd gehouden, nog nieuwe knijp portemonnee voor kleingeld en een mooie leren rugtas voor Wilma gekocht. Verder gereden voorbij Alicante en Benidorm naar een camping Crevillente vlak naast Elx gereden, hier was nog plaats dus plekje gezocht en wasje gedraaid. Blijven morgen hier op de camping om F1 en Moto GP te kijken.

Nog kleine vraag voor de buurtjes,  kan de Haan al weer op de fiets, en is de Hen weer op stok?

Volgende keer weer foto's en verdere belevenissen.

Grtjs SjaWi.