donderdag 28 april 2016

Dinsdag 26 April. Verder Portugal in



Alsnog een klein stukje Maandag,

Heerlijk stukje strand en goede temperatuur van het zeewater.
Na vertrek van GAST weer rust en orde op de CP.. 








Op het plaatje hieronder heeft een of andere lolbroek het officiƫle camperplaats bord aangekleed met een camperaar en een tafel met verlichting , best leuk als je het zo ziet.





Dinsdag 26 April

Vandaag verjaardag van Zwager Peter, ook nu zitten wij weer te ver uit elkaar om gezamenlijk het glas te heffen en hem nog vele jaren te wensen. Peter mocht je dit lezen alsnog gefeliciteerd met de heugelijke dag.

Via Sagres en natuurlijk elke ochtend een Lidl of Aldi voor de verse broodjes tussen de middag naar de Cabo St. Vicente gereden hier de stalletjes met de souveniertjes en diverse truien en vesten van
echte schaapswol bekeken, vervolgens verder door naar de vuurtoren.

Truien, vesten, kleden en mutsen alles lag er voor de toeristen.




Met bussen vol worden de toeristen er gedropt, om toch maar vooral het uiterst zuidelijke puntje van Portugal te hebben bezocht. Er is ook een klein museumpje met hierin de geschiedenis van de vuurtoren.


Ook Wilma nam een kijkje of er voor de kids wat bij lag.
Vanaf de parkeerplaats een blik op de vuurtoren en bijgebouwen. 


Het is een uiterst winderig geheel, ondanks de heerlijke zon en de daarbij horende temperatuur, is het een gure zeewind die het genot hiervan verstierd.

Verder naar het andere puntje de Fortaleza de Sagres, dit is een verstevigd fort waarin de allereerste school voor nautica en het begrip navigeren was gevestigd.



Onderweg nog een aardewerk bedrijfje gezien, dus buiten op de gevel een aantal mooie borden en schalen
Maar binnen was het toch niet wat wij zoeken prullen met de naam Portugal of Cabo St. Vicente en andere soorten van toeristische plekken, maar niet de authentieke Portugese aardewerken. 



Rekken vol met van allerlij dingen en vooral veel van elk item.
Na dit teleurstellende bezoek door naar het fort. De toegang was voor pesionadas € 1,50 pp dus viel
binnen het budget, bleek achteraf ruim € 1,00 pp te hoog te zijn. Buiten een antiek aangezicht, binnen is men een aantal moderne gebouwen aan het realiseren. Dit staat haaks op de verwachtingen van elke bezoeker. Veel gehoorde klacht in verschillende talen.



De oude kerk was gelukkig gespaard gebleven.




Gelukkig was het uitzicht op Cabo St. Vicente nog intact.

Na dit bezoek verder door naar het volgende overnachtingspunt, het leuke en bij ons bekende dorpje Porto Covo.

De stemming is langzaam van bedroefd over het verlies van Joey naar een normaal dagbeeld zonder hem, geen uitlaten, geen knuffel en vooral niets te horen als het stil is. Gaan gewoon S'avonds samen een blokje om en gooien het vuil van de dag weg.

Volgende blog zal weer nieuwe feiten en Wetenswaardigheden opleveren.

Grtjs SjaWi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten