zaterdag 16 april 2016

Dinsdag 12 April tot Woensdag 13 April.


Dinsdag 12 April
Vanmiddag vertrokken vanuit Granada naar Antequera, en in het bijzonder naar de rotsformatie
El Torcal. Dit is een kalksteenlandschap wat door de eeuwen heen door wind en water in bizarre vormen is gemaakt.  Onderweg sloeg het weer om en werd het steeds onvriendelijker. Op het laatste stuk van de route zaten wij zoals we langzamerhand gewend zijn weer letterlijk in de wolken.
De laatste 5 kilometer omhoog was te vergelijken met de breedte van een gemiddelde landweg, echter op deze weg kwamen wij omhoog en touring bussen naar beneden.
Alles uiteindelijk heel boven gekregen en hapje gegeten.
De camper was net als wij deze vakantie regelmatig in de wolken.

Vanuit het uitkijkpunt een blik naar het dorpje van waaruit wij omhoog moesten naar de parkeerplaats bij het informatiecentrum.

Enkele van de waanzinnig mooie rotsformaties van El Torcal.

Geen beeldhouwer zou de natuur hierin kunnen evenaren !!

In de loop van deze mooie ochtend kwamen er weer vele wandelaars om door dit massief te lopen en zich te verwonderen over de diverse formaties





Deze rotsformatie deed ons denken aan de Amerikareis uit 2013, hier hebben wij een hike gemaakt in het national park Arches, het was op de Navajo trail, hier zagen wij dezelfde theepot en menselijke figuur naast elkaar.



Vanuit Antequera zijn wij S'middags door gereden naar de CP in La Linea, deze ligt  aan de voet van de Engelse kolonie Gibraltar. S'avonds reeds de tocht naar de toegang verkend.
Bij deze verkenning nog een aantal smokkelaars gezien  die hun handel over de hekken naar handlangers aan de Spaanse kant gooiden . De dozen werden door jongens op snelle scooters rap weggewerkt de stad in.



Vanhier uit loop je richting het check point en verder Gibraltar in. 


Deze luchtfoto gepikt van een placemat in een winkel in de stad .

De slagbomen  van de startbaan van het vliegveld zijn omhoog, dus mogen de mensen doorlopen Gibraltar in.

Morgen vroeg gaan wij naar Engeland en wandelen we gewoon links met de meute mee.

Grtjs SjaWi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten