donderdag 12 mei 2016

Vrijdag 6 tot zaterdag 7 Mei.Vallei van de Dordogne


vrijdag 6 Mei,

De terugreis is begonnen, de route voert via Biaritz naar Mont de Marsan in Frankrijk. S'morgens op tijd gaan rijden via de binnenwegen langs de kust om nog een laatste blik op de oceaan te werpen.
Het weer begon al wat minder te worden en het gevoel dat het zo zou blijven kreeg toch de bovenhand. Rond om Bilbao werd het al weer veel drukker in het verkeer, de rust van de laatste weken ebde volledig weg en de agressieve chauffeur kwam weer boven, niet omdat het kan maar omdat het moest. Verder verliep de reis voorspoedig. Op de CP in Mont de Marsan moesten we weer de intelligentie aanspreken. De kosten moesten met een parkeerautomaat en een bankpas geregeld worden. Na een grondige bestudering en de ervaringen van eerdere automaten werd de klus geklaard.

Hier tussen een en al Franse Campers overnacht en de volgende morgen op tijd verder naar de volgende CP. Hier geen foto's gemaakt ( grasveld en wat bomen) dus niet de van een foto waard.

Zaterdag 7 Mei.

Op de CP van La Roque-Ganeac stonden wij in een boomgaard met allemaal notenbomen, er was een restaurantje en een kanoverhuur, dus best wat bedrijvigheid in deze omgeving. Het riviertje waar je in kan kanoën is de La Dordogne, de hele Dordogne Vallei staat bekent om zijn natuurschoon en de vele grotten en spelonken.

Het gras was nog niet gemaaid maar dat kan de natuurlijke charme niet vergallen.
Aan de overkant van de rivier een oud dorpje lekker lui liggend aan het water.
De kano's kwamen net voorbij, op de achtergrond de kiosk en het restaurant.
Het was weer wennen aan de stijve prijzen voor een biertje in Frankrijk. Twee blikjes voor € 4,40. waren wij echt niet meer gewend.
Verder was het er erg rustig dus de middag nog lekker in het zonnetje, Wilma met een leesboek  en ik met mijn puzzelboek,
S'middags nog de kwalificatie van de motorgp gekeken en verder geluierd in de makkelijke stoel.


S'avonds weer op tijd naar bed, maar de temperatuur in de camper was zo onaangenaam hoog, de laatste weken aan de kust en in de bergen was het S'avonds erg koel. 
Dus de ventilator in het dakluik maar aangezeten en hiermee de boel wat afgekoeld.

Van hieruit gaan we richting Maurillac.

Tot de volgende bladzijde
GrtjsvSjaWin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten