vrijdag 6 mei 2016

Zaterdag 30 April naar Arcade

Zaterdag 30 April.

Vertrek van CP porto, naar Santiago de Compastella.

Volgens een aantal camperaars zou het vanuit de ruïne boven de CP kunnen spoken, niks van gemerkt heerlijk rustige nacht gehad.

Na een werkelijk dolle rit dwars door Porto, navigatie stond nog op snelwegen vermijden, toch zonder kleerscheuren door de drukke stad gekomen.
Verder naar het bedevaartsoord over de binnen wegen en over het schiereiland, onder weg genieten van de nestelende ooievaars met hun jongen.
Uiteindelijk bij de veerboot over de rivier RIO Mino aangekomen, konden wij ruim 1 uur wachten op hoog water voor de Ferry zou vertrekken.
Om 17.15 uur zou dit gaan gebeuren, alle wachtende auto's en ook wij met de Camper op de Ferry, voetgangers naar Santiago met hun rugzakken vol bepakt en  hun wandelstokken er ook bij. Achterklep omhoog en vooruit het zeegat uit, ja, dat was de bedoeling, ware het niet het geval dat er een zandbakje bij de uitgang van de haven lekker in de stroming lag te luieren, gevolg was, geen voorwaartse beweging in het geheel, dus maar terug en nog kwartiertje wachten op meer water onder de kiel. En ja als je toch ligt te wachten kunnen de laatkomers toch nog mee.

Bij de eerste poging om de rivier over te steken hadden wij allen zoiets van leuk tripje en genieten van het uitzicht.
 
Hier is bij de eerste poging het achterdek nog leeg, half uur later stonden hier nog 5 auto's om toch meer gewicht van de boeg te halen.
Met behulp van de boegschroeven trachtte de kapitein de zandbank ervan te overtuigen dat wij erdoor moesten.
Bij de 4e poging lukte het de kapitein onder luid applaus van de opvarenden de zandbank te overwinnen.





Uiteindelijk verliep de reis toch nog voorspoedig en met voldoende water onder de kiel kwamen wij aan de overzijde.


Door al het oponthoud werden we genoodzaakt om de overnachtingsplaats aan te passen, het werd uiteindelijk de CP in het plaatsje Arcade, deze ligt direct aan de baai en heeft alleen verzorgingsfaciliteiten voor water en toilet.




Het uitzicht vanuit de camper de volgende morgen.




Volgende blog zal uit Santiago komen,

Grtjs SjaWi



Geen opmerkingen:

Een reactie posten